Skip to main content

MAGOXX

Duurzaam bouwen in 2023

2023 staat in het teken van verduurzaming!

De nieuwe klimaatdoelen gaan van start en we moeten aan de slag met innovatieve oplossingen om het milieu te gaan verbeteren.

We kunnen bouwen met cement en beton als geen ander in Nederland, maar deze populaire bouwmaterialen zijn helaas niet erg milieuvriendelijk. Daarom is het tijd om aan de slag te gaan met innovatieve oplossingen, zoals nieuwe bouwmaterialen!

Cement & gips VS Magnesiumoxide platen

Magoxx Board neemt hier graag leiding in. We verwachten dat ons magnesiumoxide plaatmateriaal steeds vaker zal worden gebruikt de komende jaren. Waarom? Magnesiumoxide plaat is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief! Dit plaatmateriaal is gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Dit duurzame materiaal is ook nog eens super sterk, wat betekent dat ze lang meegaan en minder onderhoud nodig hebben. Zo is de MAGOXX Board een goed alternatief waar er flink minder CO2 uitstoot bij komt kijken. MAGOXX Boards heeft een 50% lagere koolstofvoetafdruk dan alternatieven en heeft het maar de helft van de temperatuur nodig in vergelijking met cement of beton. Tot slot is er voor een brandwerende werking van 60 minuten maar 15 mm MAGOXX Board nodig, wat tegenover 25 mm gipsplaten staat. Er is dus minder materiaal nodig voor hetzelfde resultaat!  

Urban Mining
Maar er is meer nodig dan alleen een cultuurverandering bij het materiaalgebruik. Een andere enorme trend in de bouwsector is ‘Urban Mining’. Daarbij worden gebouwen die gesloopt dienen te worden gezien als grondstofvoorraad waaruit nieuwe materialen voor nieuwe projecten gehaald kunnen worden. Door deze benadering wordt enerzijds minder afval veroorzaakt bij de sloop van een gebouw, anderzijds is er minder nieuw materiaal nodig voor komende projecten. Zo zijn onze MAGOXX Boards 100% herbruikbaar waardoor deze ook opnieuw ingezet kunnen worden voor nieuwe projecten. 

MAGOXX Board: De toekomst van bouwen?

Dit maakt MAGOXX Board een prachtige bouwmateriaal voor de toekomst in zowel de nieuwbouw als renovatieprojecten. Op deze manier kunnen we flink gaan verduurzamen om de klimaatdoelen te halen, terwijl we genoeg woningen kunnen gaan voorzien.