Skip to main content

MAGOXX

 Al in 10 landen en steeds meer toepassingen

MAGOXX Board is nu al in 10 landen actief en in steeds meer toepassingen.

Duurzaam bouwmaterialen zullen in steeds sneller tempo de wereld gaan veroveren de komende jaren. Als onderdeel van dit segment in de bouwindustrie willen we hier graag een aanjager van zijn! De afgelopen jaren hebben al veel projecten mogen realiseren in het binnen-en buitenland. En afgelopen maand hebben we de mijlpaal bereikt van 10 landen waar MAGOXX wordt toegepast en verkocht! We zijn inmiddels actief in Nederland, België, Duitsland, Italië, Portugal, Griekenland, Estland, Finland, Oostenrijk en Angola. Waar we in Nederland startten met één toepassing (gevels) groeiden we als snel door naar plafonds, binnenmuren en vloeren. Maar als je grote veranderingen beoogt, moet je hoog inzetten en de de toepassingen blijven zich dan ook steeds verder ontwikkelen. Hieronder nemen we je mee in een aantal nieuwe toepassingen die ons helpen om de markt verder te versnellen naar duurzaam bouwen.

MAGOXX Board als perfecte bouwmateriaal voor scheepsvloer-en wanden

Want niet alleen op land is MAGOXX een super goede bouwoplossing maar ook op zee! Het lichte gewicht en de weerbestendige eigenschappen van MAGOXX Board past goed in het regenachtige en zoute zeeklimaat waar schepen zich continu in voortbewegen. 

Komende maanden zal Danish Marine System (DMS) MAGOXX Boards uitgebreid gaan testen binnen de marine en offshore industrie. DMS wilt de sterke maar lichtgewicht platen gebruiken voor de vloeren en wanden in schepen. In de scheepsbouw gelden andere eisen en certificaten dan op het land. De MAGOXX Boards zullen daarom volgens de IMO-voorschriften getest worden zodat DMS over de juiste certificaten gaat beschikken voor de scheepsbouw.

Nog meer MAGOXX in modulebouw!

Toen we een paar jaar geleden begonnen met onze MAGOXX platen waren we mondjesmaat bezig om de modulebouw verder te helpen in het verduurzamen. Ondertussen ondersteunen we de vier grootste module bouwers van Nederland en ook in het buitenland sluiten er steeds meer modelbouwers aan. De kans dat als je een prefab woning ziet er MAGOXX platen in zit is dan nu ook groter dan ooit!

Een warm en geïsoleerd huis met MAGOXX Board vloerplaten met infrarood verwarming

Verschillende varianten van MAGOXX Board zijn dankzij de superieure mechanische eigenschappen zeer geschikt als duurzame en isolerende ondervloeren. MAGOXX Board in combinatie met de infraroodverwarming van Karbonik is een voorbeeld van een toepassing  waarbij hier super goed op ingespeeld wordt. Samen met Karbonik hebben we dit systeem ontwikkeld om nieuwbouw-en renovatiewoningen nog beter te kunnen verduurzamen. De natuurlijke verwarmingsolie (Carbon) van Karbonik in combinatie met de MAGOXX plaat, zorgt voor een droogbouw vloer-en wandverwarming systeem met een laag energieverbruik.

Het verwarmingssysteem is de perfecte oplossing voor nieuwbouw, renovatie en zero-energy projecten!

MAGOXX Board: De toekomst van bouwen?

Dit maakt MAGOXX Board een prachtige bouwmateriaal voor de toekomst in zowel de nieuwbouw als renovatieprojecten. Op deze manier kunnen we flink gaan verduurzamen om de klimaatdoelen te halen, terwijl we genoeg woningen kunnen gaan voorzien.