Skip to main content

MAGOXX

Magoxx op het menu

Duurzaam ondernemen; ook in de restaurantbranche Magoxx op het menu.

 

De meesten van ons zijn -hoewel soms gedwongen vanwege energieprijzen- in een sneltreinvaart aan het verduurzamen. Motivatie is niet alleen het verminderen van de negatieve impact op het milieu, of verlagen van kosten maar ook om het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen. Daarnaast willen we de natuurlijke hulpbronnen behouden voor toekomstige generaties. 

Een branch die al veel aan duurzaamheid doet is de restaurantbranche. Daar wordt ondermeer gekeken naar duurzame maaltijd-opties, het minimaliseren van afval maar ook energiebesparing en watergebruik. Waarom zou bij een herinrichting of verbouwing van de zaak niet het gebruik van milieubewuste bouwmaterialen zijn?

Het gebruik van de MAGOXX Boards kan een van de oplossingen zijn. Wij geven je alvast vier redenen waarom:

  1. Energiekosten. De bouwmaterialen van MAGOXX kunnen – bijvoorbeeld door het toepassen van sandwichpanelen met het reduceren van de energierekening. De geïsoleerde wanden helpen om de warmte vast te houden in de wintermaanden en kou in de zomermaanden.
  1. Duurzaamheid is de toekomst. We zien om ons heen dat in steeds meer gebieden en/of landen er strengere milieuregels worden ingevoerd waar iedereen aan moeten voldoen. Het gebruik van milieuvriendelijk bouwmateriaal is niet alleen goed voor de duurzaamheid, gezondheid, energierekening en de publiciteit. MAGOXX is opgenomen in de officiële database van duurzame bouwmaterialen.
  2. Levensduur. De platen van MAGOXX vormen in principe een duurzame bouwoplossing. Met circulair bouwen en afwerken kan dat worden versterkt.
    MAGOXX is getest in een klimaatkamer voor 50 jaar, maar gezien de steenachtige bestanddelen bruikbaar voor langer. Daarnaast kunnen MAGOXX Boards (als we de fabriek hier hebben) worden gerecycled en/of hergebruikt worden.
  3. Verminderde CO2 uitstoot. Het beste is natuurlijk niet bouwen of oude bouwdelen opnieuw gebruiken. Maar als je nieuwe platen moet gebruiken, kan de CO2 uitstoot flink worden gereduceerd en bij MAGOXX Boards is dat zelfs 50% minder uitstoot dan bij gips en beton.

Ga jij al aan de slag? Met de boards van MAGOXX kan jij met jouw restaurant het verschil maken.