Skip to main content

MAGOXX Stormstopper

Als antwoord op de windstopper, windscherm en damp open folie levert MAGOXX® Board de revolutionaire MAGOXX® Stormstopper!

Deze dient als bescherming tegen weer en wind voor gebouwen die nog in aanbouw zijn. De Stormstopper zorgt ervoor dat de isolatie van de constructie intact blijft en niet wordt aangetast door water.

Weerbestendig

Bij een geventileerde gevel zorgt de Stormstopper ervoor dat het binnenspouwblad niet wordt aangetast door vocht, regen en wind. De stijve plaat voorkomt luchtlekken. Geluidsoverlast, vochtophoping en eventueel warmteverlies worden voorkomen. De plaat garandeert de vereiste ventilatie achter de gevelbekleding. Dit, terwijl de Stormstopper de achterliggende isolatie beschermt. Hierdoor ontstaat er geen schade.

Wist je dat de MAGOXX® Stormstoppers ook veilig te gebruiken zijn in gebieden met een hoog zoutgehalte, zoals langs de kust?

Duurzame oplossing

De MAGOXX® Stormstopper maakt het mogelijk dat 10% van het geveloppervlak open is. Door zijn grijze kleur is het paneel minder zichtbaar door de open voegen. De MAGOXX® Stormstopper bestaat maar uit één materiaal. Dit betekent dat er geen delaminatie kan plaatsvinden. Met andere woorden, geen gebruik meer van meerdere lagen. Deze laten na verloop van tijd namelijk vaak los. De MAGOXX® Stormstopper is gecertificeerd als duurzaam plaatmateriaal met een MKI-waarde van €0,91 per m2. MAGOXX® is opgenomen in de database voor duurzame bouwmaterialen.

Een kost efficiënte oplossing

Bij gebruik van MAGOXX® Stormstopper hoeven alleen de horizontale naden te worden afgeplakt. Bij andere fabrikanten moeten ook de verticale naden worden afgeplakt om de muur volledig waterdicht te maken. Het tapen van de naden bij MAGOXX® stormstoppers is meer dan twee keer zo goedkoop als bij concurrerende oplossingen.

Fire retardant

MAGOXX® Stormstoppers is getest als A1-plaat en kan worden gecombineerd met elk type isolatiemateriaal.

Damp open folies vs MAGOXX® Storm stopper

De MAGOXX® Stormstopper is gemaakt van het milieuvriendelijke materiaal Magnesium Oxide. Dampdoorlatende folie daarentegen is gemaakt van kunststof. Naast het feit dat plastic milieuonvriendelijk is, levert ook het transport van deze folie problemen op. Wanneer dit wordt vervoerd, vangt het wind en begint het te wapperen. Hierdoor is het bij aankomst niet netjes of zelfs beschadigd. MAGOXX® Stormstoppers daarentegen bestaan uit een stevig, milieuvriendelijk materiaal.

Duurzaam
Brandwerend
Weerbestendig
Makkelijk toepasbaar
Isolerend
Technische informatie

Download PDF

Verwerkingsinformatie

Download PDF

Ordering

Wilt u meer weten over de MAGOXX Stormstopper en over persoonlijke korting? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088 3748400 of stuur een e-mail naar info@magoxx.com. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur.

Product assortiment

De MAGOXX® Stormstopper is verkrijgbaar in grijs. Bij juiste toepassing bieden wij 3 tot 12 maanden gegarandeerde bescherming tegen wind en water zonder gevelbekleding. Zie onderstaande tabel voor meer informatie per type plaat.

Snelle levering

We leveren vanuit een lokaal magazijn in Nederland, dus we hanteren een snelle levering van 2 tot 3 werkdagen.