Skip to main content

The Backyard House – Samara

De oplossing voor het woningtekort?

Een aantal weken geleden spraken we Jan Engels, oprichter van MAGOXX Board, over “Het Huis Van De Toekomst”. Jan concludeerde tijdens dit interview dat deze toekomstige huizen vooral modulair, rendabel en duurzaam moeten worden. Het toekomstige is huis een heel flexibel huis gebaseerd op verschillende modules, waarin we onze woonomgeving makkelijk kunnen aanpassen aan de verschillende levensfases”. 

The Backyard House - Samara

Huis van de toekomst

Nu, een aantal weken later, liepen we tegen een gelijkgestemd idee: het bedrijf Samara met het Backyard house. Joe Gebbia, oprichter van Samara én Airbnb, heeft zich namelijk hetzelfde afgevraagd: “Wat is de toekomst van wonen”? Zijn conclusie: De manier waarop we leven verbeteren en streven naar een mooiere toekomst waarin schoonheid, duurzaamheid en eenvoud samenkomen. Uit deze conclusie kwam het ontwerp van het prefab Backyard huis: Een modulaire, flexibele, duurzame én rendabele woning in bestaande achtertuinen van woningen in Californië. “Het kleine huis ontworpen voor het volgende hoofdstuk van je leven.” Het Backyard model is bijvoorbeeld een oplossing voor de enkele inwoner, maar ook voor nieuwe gezinnen. In Californië, waar ze nu gebouwd gaan worden, is er plek voor zo’n 1.5 miljoen Backyard appartementen. Het voordeel voor de achtertuin eigenaren? Winst uit zonne-energie en de verhuur.

De Backyard woningen zijn binnen zeven maanden ontworpen en gebouwd, wat maakt dat het aanvragen van deze woningen net zo makkelijk maakt als het kopen van een auto. De Backyard appartementen zijn gebouwd met de meest duurzame materialen, werken op zonne-energie, zijn makkelijk te verplaatsen en aan te passen op aantal inwonenden en levensfasen. De Backyard-woningen zijn hiermee ontworpen om een leven lang mee te gaan.

Hiermee tackelen ze een aantal problemen waar we in Nederland ook tegenaan lopen: te weinig woningen, te weinig plek om te bouwen, vervuilende bouwmaterialen, bestaande “niet-duurzame” woningen die vaak te groot zijn. Kunnen we dit idee van de “Backyard house” ook op een manier gaan inzetten in Nederland? Is het werken met duurzame PREFAB constructies de oplossing voor de huizenmarkt en vervuiling in de bouw?

Bij MAGOXX Board houden we ons ook continu bezig met het bedenken en vinden van nieuwe manieren van (duurzaam) bouwen. Ons plaatmateriaal gemaakt van magnesiumoxide sluit dan ook goed aan op het idee van duurzaam en modulair bouwen. MAGOXX Board is het perfecte lichte, duurzame en isolerende materiaal om snel mee te bouwen. We werken veel samen met andere bedrijven die hun focus leggen op hoe we in de toekomst het slimste en meest duurzaam kunnen bouwen. 

Ben jij ook al bezig met jouw huis van de toekomst?

MAGOXX Board kun je gemakkelijk inzetten voor zowel je vloer, binnenmuren, plafonds, vloerverwarming en gevelbekleding. Hoe? Dat kun je allemaal terugvinden op de website, of neem gerust even contact met ons op.

Heb jij het vorige interview over “Het Huis Van De Toekomst” met Jan Engels nog niet gelezen?

Lees het hier

Lees ook de blog over hoe het “optoppen” van huizen in Nederland een oplossing kan bieden

Lees het hier